ITINERARI 04
CAPELLADES – CA LA FOU – BEDORC

Aquest itinerari ens convida a seguir riu Anoia avall per endinsar-nos als termes boscosos de Vallbona d’Anoia i Cabrera d’Anoia. Una zona on podrem gaudir de la natura i descobrir dos molins paperers, un d’ells dins de la única colònia industrial de tota la conca de l’Anoia. 

DIFICULTAT

MODERADA

TIPUS

ANADA I TORNADA

DISTÀNCIA

16,41 km

DURADA

3H 27′

DESNIVELL

570m

PATRIMONI

3 ESPAIS

Descarrega’t l’itinerari! 

ESPAIS

DESTACATS

PAS DE L’AIGUA (Capellades)

Aquest conjunt de molins paperers era format pel Molí Vell, Cal Manel i Cal Violant. L’aigua que movia les rodes provenia de la resclosa que hi ha sota el barret del Capelló. I se l’anaven passant de l’un a l’altre. A part, per a l’aigua de tina, per fabricar el paper, tots tres tenien aigua de mina.

Pas Aigua It1 Camins Del Paper 1
Pas-aigua-it1-camins-del-paper-1
Pas-aigua-it1-camins-del-paper-2
Pas Aigua It1 Camins Del Paper 1Pas Aigua It1 Camins Del Paper 2
Ca La Fou It4 Camins Del Paper 3
Ca-la-fou-it4-camins-del-paper-3
Ca-la-fou-it4-camins-del-paper-2
Ca-la-fou-it4-camins-del-paper-1
Ca La Fou It4 Camins Del Paper 3Ca La Fou It4 Camins Del Paper 2Ca La Fou It4 Camins Del Paper 1

CA LA FOU

Ubicada al marge dret del riu Anoia, Ca la Fou, també coneguda com a Colònia Marçal, va ser l’única colònia industrial de tota la conca de l’Anoia. Va ser fundada l’any 1902 dedicant-se a la filatura de cotó. Un incendi va destruir bona part dels edificis, però no va afectar a l’estructura del molí paperer del segle XVIII que encara es pot veure.

MOLÍ D’EN FERRER DEL COLL

A les darreries del s. XVIII, Antoni Ferrer va construir aquest molí paperer. A mitjan segle XIX es va reconvertir en fàbrica de filats, i això va modificar-ne notablement l’estructura. Dins de la mateixa finca hi ha una pineda protegida, amb pins Pinea halepensis, catalogats com els més alts de la seva espècie.

Moli Ferrer Coll It4 Camins Del Paper 1
Moli-ferrer-coll-it4-camins-del-paper-1
Moli-ferrer-coll-it4-camins-del-paper-2
Moli-ferrer-coll-it4-camins-del-paper-3
Moli-ferrer-coll-it4-camins-del-paper-4
Moli-ferrer-coll-it4-camins-del-paper-5
Moli Ferrer Coll It4 Camins Del Paper 1Moli Ferrer Coll It4 Camins Del Paper 2Moli Ferrer Coll It4 Camins Del Paper 3Moli Ferrer Coll It4 Camins Del Paper 4Moli Ferrer Coll It4 Camins Del Paper 5
Search