ITINERARI 02
CAPELLADES – LA RATA – LA POBLA DE CLARAMUNT

Aquest és, segurament, l’itinerari més industrial. Veurem com els antics molins paperers han donat pas a fàbriques modernes. Els edificis verticals, presidits per les finestres o ventanes dels pisos superiors on s’assecava el paper, han donat pas a immenses naus industrials que alberguen grans màquines. Partirem de Capellades i resseguirem bona part dels Molins de la Costa per anar cap al barri de la Rata. Allà creuarem el riu Anoia per endinsar-nos al nucli de la Pobla de Claramunt on trobarem més molins paperers i altres vestigis històrics.

DIFICULTAT

MODERADA

TIPUS

ANADA I TORNADA

DISTÀNCIA

8,53 km

DURADA

1H 49′

DESNIVELL

229m

PATRIMONI

4 ESPAIS

Descarrega’t l’itinerari! 

ESPAIS

DESTACATS

CAL FERRERES I ELS MOLINS DE LA COSTA

El de Cal Ferreres és un dels molins paperers que formaven part dels Molins de la Costa. Actualment, és un dels pocs que està restaurat. Va ser construït el 1755 i ampliat el 1794. Al seu costat hi trobem dos molins més: el de Cal Gats i el d’en Pau Vidal.

Cal Ferreres It2 Camins Del Paper 1
Cal-ferreres-it2-camins-del-paper-1
Cal-ferreres-it2-camins-del-paper-2
Cal-ferreres-it2-camins-del-paper-3
Cal-ferreres-it2-camins-del-paper-4
Cal Ferreres It2 Camins Del Paper 1Cal Ferreres It2 Camins Del Paper 2Cal Ferreres It2 Camins Del Paper 3Cal Ferreres It2 Camins Del Paper 4
Cal Almirallo It2 Camins Del Paper 1
Cal-almirallo-it2-camins-del-paper-1
Cal-almirallo-it2-camins-del-paper-2
Cal-almirallo-it2-camins-del-paper-3
Cal Almirallo It2 Camins Del Paper 1Cal Almirallo It2 Camins Del Paper 2Cal Almirallo It2 Camins Del Paper 3

MOLÍ DE CA L’ALMIRALLÓ

Construït per Francesc Almirall el 1756 es troba a tocar del centre urbà de la Pobla de Claramunt. Segons sembla, mai va arribar a fabricar paper per un error en el salt d’aigua que impedia el correcte funcionament de la roda.

CASTELL DE CLARAMUNT

Des de la Pobla de Claramunt podem apreciar l’imponent castell de Claramunt. La seva història, marcada pels conflictes bèl·lics, està plena de destruccions i reconstruccions, però, malgrat tot, ha conservat fins avui la seva estructura i un impressionant aspecte de fortalesa. Fundat a la segona meitat del segle X, formava part d’una densa xarxa de castells que marcaven la frontera entre el comtat de Barcelona i l’Al-Andalus, amb la funció de protegir i organitzar el territori.

Castell Claramunt It2 Camins Del Paper 1
Castell-claramunt-it2-camins-del-paper-1
Castell-claramunt-it2-camins-del-paper-2
Castell Claramunt It2 Camins Del Paper 1Castell Claramunt It2 Camins Del Paper 2
Rec Figueres It2 Camins Del Paper 1
Rec-figueres-it2-camins-del-paper-1
Rec-figueres-it2-camins-del-paper-2
Rec-figueres-it2-camins-del-paper-3
Rec-figueres-it2-camins-del-paper-4

REC DE LES FIGUERES

Aquest rec es pot recórrer des de la part de sota del Molí de Ca l’Almiralló. L’aigua d’aquest canal era aprofitada primer per molins fariners, posteriorment per batans de drap i finalment per molins paperers.

Search